fbpx
Home Politică În comuna Ciugud din Alba va fi construită o nouă școală smart.

În comuna Ciugud din Alba va fi construită o nouă școală smart.

de News Hour
Distribuie

Foto: Facebook Primaria comunei Ciugud
Foto: Facebook Primaria comunei Ciugud

În Ciugud, județul Alba, comuna care a atras cele mai multe fonduri europene și care a construit prima școală smart din mediul rural, se va construi încă o școală.

Primarul Gheorghe Damian a anunțat lansarea în dezbatere publică a unui proiect pentru o școală nouă. Actuala unitate de învățământ a devenit neîncăpătoare, după ce multe familii s-au mutat de la oraș la țară. În anul școlar 2019-2020 la școala din comună erau înscriși 108 copii, iar acum in anul școlar 2020-2021 s-au înscris aproape 160 de copii.

„Suntem atât de fericiți că școala noastră ne rămâne mică, încât am început să căutăm sursele de finanțare (europene și private) pentru o nouă școală, mai mare, mai frumoasă și care să demonstreze că nu lăsăm să piară școala de la țară! Păstrăm și vechea școală pe care visăm să o facem un centru educațional de tip after school și pentru cultivarea aptitudinilor copiilor. 

Vrem să construim o școală care să fie în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie și spre viitor, dar care să ofere condiții și pentru a pregăti copiii pentru viață. Avem curajul să vorbim despre tot ceea ce înseamnă inteligența multiplă, de la inteligența logică până la inteligența emoțională”, a scris pe Facebook primarul din Ciugud. 

„Avem curajul să facem o școală multifuncțională care să îmbine educația, cultura, sportul și sănătate într-un mix perfect. Avem curajul să ne stabilim ca țintă nu note și învățare mecanică, ci fericirea și pregătirea pentru viață a copiilor noștri.

Știm că poate va fi cel mai greu proiect al administrației de la Ciugud și poate mulți vor spune că e « Ciugud to be true », dar ne încăpățânăm să îl transformăm în realitate”, scrie edilul care a publicat primele planuri ale noii școli.

Foto: Facebook Primaria comunei Ciugud
Foto: Facebook Primaria comunei Ciugud
Foto: Facebook Primaria comunei Ciugud
Foto: Facebook Primaria comunei Ciugud

Distribuie
0 comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Lasă un comentariu