fbpx
Home Medical CTP: „Să dea Dumnezeu să fie un început de drum și să producă Institutul Cantacuzino, eventual, un vaccin românesc anti-Covid”

CTP: „Să dea Dumnezeu să fie un început de drum și să producă Institutul Cantacuzino, eventual, un vaccin românesc anti-Covid”

de News Hour
Distribuie

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut o scurtă analiză a imaginilor cu oamenii adunați grămadă  la Institutul Cantacuzino. ce erau interesați să cumpere un supliment alimentar, dar despre care unii credeau că „se dă ceva de Covid”.

”Văd că a produs Institutul Cantacuzino. Avem iarăși o secvență ca pe vremea lui Ceaușescu – oameni care se așază la coadă și sunt întrebați: „Da de ce stați la coadă aici?”, că atunci, dacă te așezai în fața unui oblon închis al unui magazin – pe la sfârșitul anilor 80 -, te duceai și te așezai acolo… și în maximum 10 minute aveai încă 25, 30 de oameni în spate, care se așezau cuminți – nu întrebau nimic -, se așezau în spate, se forma coada, poate „se bagă”, „se dă ceva”. Ce? Nu se știa! Puteau să fie „adidași”, adică picioarele de porc, „calculator” – capul de porc, deodorant, ceva…

„Se dă ceva…”, fără să știi ce. Așa și acum, am revăzut secvențele de atunci. Oameni așezați la coadă la Institutul Cantacuzino. „Domne, am auzit că se dă ceva de Covid”. „Stăm și noi aici, că poate apucăm”.

Și dacă nu apucați, ce faceți? „Venim și data viitoare, că poate apucăm”.

Totuși, haideți să vedem și ceva bun în asta. Faptul că oamenii au venit aici – ăsta nu este nici măcar un medicament – au venit cu o speranță îndreptată către medici. Nu s-au dus să facă serii de cruci pe undeva, ca să fie păziți de Covid. Nu, s-au dus totuși la instituția medicală, în speranța că vor primi aici ceva care să-i protejeze de această boală.

Din păcate, ce-i acolo… este un fel de… d-astea colorate de prin magazine, colorate, și scrie că se pot lua fără rețetă, gen coenzima Q10. E un supliment alimentar, dar e bun.

E bun, și în orice caz nu face rău. Și este bine că oamenii totuși au avut această pornire. Poate că ea se va manifesta și la vaccin.

Să dea Dumnezeu să fie un început de drum și să producă Institutul Cantacuzino, eventual, un vaccin românesc anti-Covid. Poate că vaccinul ăla îl vor lua… Dacă e românesc și produs de Armata Română, poate că pe ăla o să-l ia mai încrezători. Că astea… sunt de-afară, de la ăștia…”, conform digi24.ro.


Distribuie
0 comentariu

ARTICOLE SIMILARE