fbpx
Home Fără categorie Super veste de la Guvern pentru mii de români: Crește valoarea sumei de bani acordată pentru acest tip de activitate

Super veste de la Guvern pentru mii de români: Crește valoarea sumei de bani acordată pentru acest tip de activitate

de News Hour
Distribuie

Dacă până acum se discuta de suma de 30 de lei pentru fiecare vaccin administrat de medicii de familie în cabinetul propriu, de acum, potrivit unui proiect de OUG aflat în lucru la Guvern, se va acorda suma de 40 de lei.

Măsura prin care medicii de familie vor primi cu 10 lei în plus pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, inclusă în cadrul proiectului amintit, inițiat de Ministerul Sănătății, are drept scop creșterea ratei de vaccinare la nivel național într-un timp mult mai scurt prin oferirea posibilității de a te putea vaccina cât mai aproape de domiciliu.

Decontarea activității medicilor de familie este considerată necesară, potrivit propunerii legislative, întrucât întreaga activitate a acestora presupune informarea, programarea la vaccinare, administrarea efectivă a vaccinului, monitorizarea și raportarea eventualelor reacții adverse pentru fiecare pacient în parte.

Proiectul are în vedere modificarea și completarea OUG nr. 3/2021 și privește stabilirea sau modificarea mai multor măsuri în domeniul sănătății, inclusiv privind plata și calculul vechimii în muncă pentru personalul implicat în campania de vaccinare.

Astfel, conform documentului amintit, personalul medical care își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare împotriva COVID-19 va putea încheia, în acest sens, contracte de prestări servicii ca persoană fizică.

În același timp, activitatea personalului medical cu pregătire superioară, desfășurată pe parcursul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 într-un spital sau o clinică de stat, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, va constitui, așa cum arată proiectul propus, vechime în muncă și stagiu de cotizare.

Campania națională de vaccinare se află deja în cea de-a treia etapă, destinată populației generale.

Atenție! Prevederile proiectului de OUG nu se aplică încă. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Guvern şi apoi publicat în Monitorul Oficial, informează avocatnet.ro


Distribuie
0 comentariu

ARTICOLE SIMILARE