fbpx
Home Fără categorie Cozmin Gușă dezvăluie marea lovitură încasată de Klaus Iohannis!

Cozmin Gușă dezvăluie marea lovitură încasată de Klaus Iohannis!

de News Hour
Distribuie

Cozmin Gușă, analist politic și membru PSD, dezvăluie că președintele Klaus Iohannis a încasat o puternică lovitură, după pierderea alegerilor parlamentare.

Gușă susține că șeful statului a pierdut nu doar alegerile, ci și „jocul subteran”.

„IOHANNIS A PIERDUT ALEGERILE, DAR ȘI JOCUL SUBTERAN!
ÎȘI VA FORMA UN GUVERN (SLAB!), DAR ROMÂNII RĂSUFLĂ MAI UȘURAȚI: „WATCH-DOG” A FOST MAI TARE DECÂT „WAG-THE-DOG”! ✌️🇷🇴
Pentru analize ample va fi timp suficient de azi înainte, o să punctez acum doar esențialul în 10 concluzii clare:
1. Iohannis a fost învins pe toate planurile: prezența foarte slabă la vot a invalidat apelurile sale pentru români de a veni să voteze; scorul PSD, ce așează partidul pe locul 1, a venit ca o palmă dură peste obrazul gros al președintelui, care-a cerut în mod repetat și ilegal ca acest partid să nu fie votat; voturile puține adunate de către PNL-ul aflat la guvernare reprezintă de fapt un VOT DE BLAM asupra administrării țării de către cuplul IOHANNIS-LuCOVID.
2. PSD marchează o victorie importantă, dar închipuiți-vă care putea fi scorul lor dacă NU RENUNȚAU LA MESAJUL PATRIOTIC, ALCĂTUIAU LISTE MAI BUNE și S-AR FI LUPTAT MAI DUR ÎN CAMPANIE; nervozitatea imposibil de disimulat a lui Marcel Ciolacu de aseară este datorată faptului c-a priceput că scorul PSD s-ar fi putut apropia de 40% dacă cele 3 elemente de mai sus ar fi fost asigurate în campanie.
3. PNL „și-a luat papara” meritată deoarece au demonstrat în doar 1 an de guvernare cât sunt de slabi și mincinoși, cu atitudine de partiduleț atârnat de manșeta prezidențială, condus în mod penibil de către niște lideri de categorie inferioară, cu comportament de lingăi.
4. USR-PLUS a eșuat pentru că a dovedit ceea ce știam și-am tot scris, anume că nu reprezintă deloc OMUL NOU în politică, fraudează și păcălesc la fel ca cei vechi, fiind administrați în mod amatoristic, dar SAMAVOLNIC, de către REZERVIȘTII STATULUI PARALEL, care s-au făcut și ei de râs cu ocazia acestor rezultate la alegeri.
5. AUR-ul este vestea bună a acestor alegeri, așa cum zic de câteva săptămâni, dar doar SOCIOPOL-ul lui Mirel Palada a avut curajul să-i consemneze în sondajele pre-electorale; mesajul lor unificator, patriotic, lupta-n stradă împotriva exceselor îndreptate contra României, le-au adus o poziționare și un statut de care aveam mare nevoie ca stat; va fi inutilă denigrarea lor de către UM-urile de presă, ba chiar asta îi va ajuta să-și limpezească mai bine intențiile politice (am înțeles aseară că și „maestrul” COLDEA încearcă să-i denigreze, explicând și pe unde nu-i întrebat că s-ar afla în spatele formațiunii, indicând precis,spre exemplu, că prezența penibilului Bobby Păunescu pe treptele AUR i s-ar datora!).
6. Despre UDMR ar fi de zis doar că este câștigătorul RĂSPLĂTIT al acestor alegeri, fiind chemat deja în orice combinație de guvernare; acest lucru devine strategic pentru România, funcție de felul în care va evolua politica lui Victor Orban în regiune.
7. Scriam aseară că PMP și Pro România sunt ținute în rezervă prin acel 5% ciudat și invariabil, ce apărea pe toate scorurile exit-pollurilor; PMP are șanse reale (și meritate!) să treacă pragul, dar condiția necesară pentru ca partidul lui Ponta să fie ajutat artificial să treacă pârleazul era ca sistemul WAG-THE-DOG să fie mai performant și Iohannis să fie ajutat în mod subteran în jocurile sale, ceea ce din fericire nu s-a întâmplat azi-noapte; așa cum remarca Oana Stancu la A3 aseară, Ponta rămâne cu un mieunat penibil prin care se oferea pentru guvernare chiar și cu KWI, apoi ne explica despre viitoarea sa candidatură în 2024 chiar dacă nu intră în Parlament, iar azi aflăm că va ieși din politică; bun așa!
8. Sistemul de fraudare a funcționat doar parțial din fericire, de la procesele verbale semnate în alb ce-au fost reclamate-n justiție de către Eugen Tomac, până la administrarea penibilă a raportărilor exit-poll; au fost presiuni enorme și-n timpul campaniei, dar mai ales aseară, pentru ca să nu fie marcat avantajul PSD în fața PNL, respectiv să fie gonflat scorul USR-PLUS și neraportat cel al AUR.
9. De azi discuțiile vor fi despre noul guvern, care nu mai poate fi decât unul slab. Dacă Iohannis era un președinte corect, am fi avut șansa unui guvern de uniune națională, condus de către un om competent, din fericire mai avem așa-ceva chiar și-n clasa politică. Felul habotnic și ilegal în care KWI s-a raportat la PSD exclude în mod realist varianta unei largi majorități, cel puțin pentru anul următor. Se va forța așadar un guvern PNL/USR-PLUS/UDMR-(poate)PMP, care guvern, tocmai pentru că va fi slab și va defila sub bagheta lui Iohannis, se va consuma rapid și nici nu va putea implementa comandamentele externe, dragi lui Iohannis&LuCOVID, dar atât de păguboase pentru România.
10. Deocamdată atât, felicitări oricum celor văzuți, și mai ales nevăzuți (😉) , care-au contribuit la această ÎMPOTMOLIRE A LUI IOHANNIS, și ne-au mai dat astfel speranțe! 👌👏🇷🇴”, scrie, pe Facebook, Cozmin Gușă.


Distribuie
0 comentariu

ARTICOLE SIMILARE