fbpx
Home Business Vaccinul Pfizer-BioNTech l-a îmbogățit peste noapte! Ce avere are inventatorul vaccinului

Vaccinul Pfizer-BioNTech l-a îmbogățit peste noapte! Ce avere are inventatorul vaccinului

de News Hour
Distribuie

Ugur Şahin, fondatorul companiei BioNTech, care a inventat vaccinul Pfizer-BioNTech, a ajuns printre cei mai bogaţi 500 de oameni din lume, cu o avere estimată la 5,1 miliade de dolari. Concret, el se află pe locul 493.

Acţiunile companiei au crescut cu câteva procente doar în ultima săptămână, după ce Marea Britanie a aprobat folosirea vaccinului Pfizer-BioNTech. Preţul acţiunilor BioNTech a crescut cu 8% în doar o săptămână şi cu 250% în ultimul an. Astfel, Ugur Şahin, fondatorul companiei, a urcat pe locul 493 în topul celor mai bogați oameni din lume, averea sa netă fiind estimată la 5,1 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

În ciuda realizărilor sale, nu s-a schimbat deloc, este incredibil de modest și plăcut”, a declarat Matthias Kromayer, membru în board-ul firmei de capital MIG AG, care a finanțat BioNTech de la începuturile sale, din 2008

El a mai spus că Sahin merge la ședințele de business în blugi, ducând mereu după el rucsacul și casca de biciclist.

Compania germană era axată pe lupta împotriva cancerului, însă Sahin şi soţia sa, Oezlem Tuereci – directorul medical al BioNTech, s-au concentrat pe COVID-19, după ce au înțeles că metoda dezvoltată de ei în tratarea cancerului, folosirea tehnologiei mesager ARN, poate fi folosită și la un vaccin împotriva noului coronavirus. Vaccinul Pfizer-BioNTech tocmai a fost aprobat în Marea Britanie.

Articol preluat de pe Bugetul.ro


Distribuie
0 comentariu

ARTICOLE SIMILARE