fbpx
Home Business Surpriză pentru clienții unui colos bancar! De ce veți avea parte

Surpriză pentru clienții unui colos bancar! De ce veți avea parte

de News Hour
Distribuie

Banca Transilvania lansează Creditul imobiliar/ipotecar verde, prin care încurajează achiziţionarea de imobile cu eficienţă energetică.

Pentru împrumuturile luate până la finalul anului, noul produs vine o dobândă variabilă, în lei, de 4,77%, atât pentru creditele noi, cât şi în cazul refinanţărilor.

Oferta BT înseamnă rate mai mici cu până la 5% faţă de un credit imobiliar BT standard, pe toată perioada de creditare. O locuinţă verde înseamnă un mediu mai sănătos, costuri mai mici la utilităţi, amprentă de carbon mai redusă, dar şi standarde mai ridicate de viaţă.

BT menţionează că este prima bancă din România care a acordat finanţări destinate eficienţei energetice în sectorul rezidenţial în România, din fonduri BERD, pas făcut în 2017. Finanţările destinate eficienţei energetice pentru sectorul rezidenţial este al treilea domeniu în care BT s-a implicat, primii paşi fiind făcuţi acum 10 ani pentru creşterea eficienţei energetice a activităţilor economice a clienţilor IMM, precum şi pentru proiecte de creştere sustenabilă derulate de entităţi publice.

Pe lângă finanţările din parteneriate cu BERD, IFC si EEEF, Grupul Financiar Banca Transilvania susţine proiecte prietenoase cu mediul inclusiv din surse proprii şi are modele complexe de evaluare a riscului de mediu. Pentru bancă, #ThinkGreen înseamnă, pe lângă credite verzi şi susţinerea ideilor de afaceri sustenabile, folosirea cu responsabilitate a resurselor naturale, oferirea de soluţii de online banking, credite verzi şi acţiuni de împădurire, toate parte din Angajamentul BT pentru creştere responsabilă.

Potrivit băncii, acest credit este pentru imobile cu performanţă energetică superioară cu certificat energetic A sau B superior, cu consum anual specific de până la 163 kWh/mp. Se acordă în lei, avansul este de 15%, iar perioada împrumutului este între 5 şi 30 de ani. Dobânda este de 4,77%, formată din IRCC + marjă fixă 2,6 p.p. Pentru acordare sunt luate în considerare veniturile permanente: salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate de minim un an etc.

Primii paşi spre noua casă verde pot fi făcuţi online, pe site-ul băncii, prin simularea unui credit cu ajutorul Calculatorului de rate şi prin solicitarea unei consultanţe. De exemplu, pentru un credit în valoare de 200.000 de lei, pe o perioadă de 30 de ani, cu 360 de rate egale, cu dobânda de 4,77% pe an, IRCC 2,17% plus marja fixă de 2,60%, rata este de aproape 1.045 de lei.

Articol preluat de pe Bugetul.ro


Distribuie
0 comentariu

ARTICOLE SIMILARE