fbpx
Home Actualitate Piețe redeschise, noi restricții! Ce reguli vor trebuie să respecte atât comercianții, cât și clienții

Piețe redeschise, noi restricții! Ce reguli vor trebuie să respecte atât comercianții, cât și clienții

de News Hour
Distribuie

Comercianţii îşi pot vinde din nou produsele în pieţele închise, însă trebuie să respecte noile reguli impuse de autorităţi.

Roxana Stârcu are o societate comercială şi vinde de 10 ani în Piaţa Centrală, din Craiova.  Ca să poată vinde din nou în piţă, aceasta a trebuit să-şi monteze un panou din material transparent, în faţa mesei.

„Nu mi se pare normal ca în supermarket omul să vină, să pună mâna pe marfă şi aici, la mese, să ne oblige cu prostia asta. Omul nu vede”, spune Roxana, potrivit Mediafax.

La Craiova, doar trei din patru pieţe au fost redeschise la interior. Ca să ajungă în piaţă, clienţii trebuie să treacă, mai întâi de triajul epidemiologic. Dacă strănută sau tuşesc, aceştia nu sunt lăsaţi să intre în pieţe. Comercianţii au început deja să se plângă că nu mai au clienţi şi că li se strică marfa pe tarabe.

„Nu am vândut nimic. Nimic nu am vândut, o lună de zile, cât am stat afară. Aducem bani de acasă să plătim taxele”, spune unul dintre comercianţii din Craiova.

La Constanţa, comercianţii mai îngheaţă o zi pentru căsSubstanţele folosite pentru dezinfectarea pieţelor sunt puternice şi pot afecta legumele şi fructele, iar panourile de plexiglas nu sunt gata.

” Administraţia pieţei au spălat, au deratizat tot, noi taraba. Am curăţat tot,  am şters, ce a fost vechi am înlocuit, muşamale, ce se poate. Să fie şi mai estetic aşa”, spune unul dintre comercianţi.

În pieţe, distanţa între clienţi trebuie să fie de minimum 2 m. Trebuie realizate marcaje pe pardoseli.

Trebuie asigurate circuite unidirecţionale, separate pentru intrare şi ieşire.

La intrarea în piaţa agroalimentară sau piaţa volantă, clienţii trebuie triaţi epidemiologic. Triajul se face „observaţional”.

Toate standurile, inclusiv rafturile pe care sunt produsele care vor fi vândute, trebuie dezinfectate, zilnic, cu biocide pe bază de clor sau alcool.

Pieţarii din Bucureşti s-au întors la tarabele din interiorul pieţelor, însă nu oricum. Aceştia trebuie să poarte mănuşi, mască şi să aibă panoul de plexiglas.

„În condiţiile astea nu ne este greu să ne desfăşurăm activitatea. În condiţiile în care eram afară sau în parcare ne era greu, că te îmbolnăveai de gripă şi ziceai că ai altceva, Doamne fereşte. Măsurile se respectă, mănuşi, mască, masca oricum este obligatorie. Avem spirt, dezinfectant. Dezinfectează şi ei, cei de la Primărie, dar dezinfectăm şi noi. Mai bine de două ori, să fie mai bine”, spune unul dintre comercianţi.

Articol preluat de pe Bugetul.ro


Distribuie
0 comentariu

ARTICOLE SIMILARE